Välja plats och datum samt att bjuda in gäster

 

Om man lägger tid på att planera och anordna att event eller en fest vill man i regel att så många som möjligt ska komma. Då gäller det att ha lite koll på andra event i närheten så att de inte krockar med varandra sett till tid och plats.

Var ska festen eller eventet hållas?

I Sverige finns det väldigt många olika platser att ha event på. Det går också utmärkt att hålla event digitalt om så behövs av olika anledningar. Om man ska hålla ett större event på sommaren kan det vara bra att ha koll på den aktuella platsen tidigt i planeringen. Många populära eventytor som torg och parker kan snabbt bokas och då kanske man inte kan hålla sin fest eller sitt evenemang där man vill.

När på dygnet ska eventet äga rum?

Olika event passar olika bra under olika tider av dygnet. Ett barnkalas kanske fungerar bra att ha under eftermiddagen medan en fest brukar börja på kvällen och hålla på sent in på natten. Ett stort event med många artister kan hålla på i flera dagar med bara ett par timmars paus på natten. Om man håller sitt event på en vardag får man räkna med att många arbetar och kanske inte kan komma ifrån under dagtid.

Välja ett bra datum

Det är också viktigt att se över vilka datum det passar att ha festen eller eventet. På röda dagar är många hemma från jobbet men å andra sidan kan de ha planerat andra saker eftersom att röda dagar i regel skapar långhelger. Att titta lite extra i almanackan under planeringen är alltså inte fel. Se också till att se hur andra event ligger så att inte allt hamnar under samma vecka.