Hög musik och oljud

Fester och event kan tendera att låta en hel del. Det beror självklart lite på vilken typ av fest man anordnar men lite musik och annat ljud går nästan aldrig att undvika.

Hur mycket får man störa?

När det gäller hyresrätter och bostadsrätter där privatpersoner ordnar fester finns det råd hos Hallå Konsument angående störningar i boendet. Man får nämligen inte störa hur mycket som helst. Om det är en kommun eller organisation som ordnar ett event gäller dock inte samma regler. Det är dock klokt att undvika störande moment så gott det går.

Att spela musik sent

En sak som många kan uppfatta som väldigt störande är hög musik som spelas sent på natten. Lugn musik kan accepteras men inte många accepterar hårdrock som spelas till tretiden varje natt. Är det ett större evenemang som är officiellt kan man som privatperson inte göra mycket åt att man störs. Gäller det däremot en privat fest kan man klaga på olika sätt. Är man själv arrangör av en fest av lite mindre storlek kan det vara klokt att sänka ner musiken efter klockan tio på kvällen. Då är risken mindre att grannarna klagar.