Så tar du bästa bilderna på ett event

Du behöver inte vara en professionell fotograf för att kunna fånga stunder som du senare vill minnas på en fest eller ett event du har varit på. Egentligen är det enda du behöver en kamera. Men om du verkligen vill lyckas med dina bilder så finns det några saker du kan tänka på. I den här artikeln har vi samlat några tips på hur du tar de bästa bilderna på ett event.

Tänk på ljuset

Ett bra ljus är det mest grundläggande när det kommer till ett lyckat fotografi. Men eftersom många event och fester tar plats under de timmar som solen skymmer eller inte är framme alls så är det svårt att få till ett bra naturligt ljus och att använda sig av kamerans inbyggda blixt kan kännas skrämmande. Beroende på vad det är det du vill fota så kan det vara bra att använda sig av blixten. Om du till exempel vill ha ett foto som ger en överblick över ett events rum så kan du använda dig av en blixt. Om du istället vill fånga deltagarna på en fest så är ett bra alternativ för blixt en selfie lampa som är framtagen för att bilderna på dig själv ska se professionella ut. Men de går bra att använda även om ni är fler som ska få plats i bilden. En selfielampas ljus är mer mjukt än vad en blixt är och risken är därför mindre att någon skulle blinka på bilden.

Inställningarna

Som det nämndes tidigare så brukar event och fester i regel utspela sig under dygnets mörkare timmar. Därför är det viktigt att kameran du använder för att fånga eventet har inställningar som gör det möjligt att fånga det. Ett högt ISO-värde tillsammans med ett lågt bländartal är det som krävs när det är mörkt och ditt motiv ändå ska synas. Andra saker du kan tänka på är hur mycket det rör sig. Ska du exempelvis fånga ett dansgolv där många människor är i rörelse kan du använda dig av de inställningar som redan finns i många kameror som oftast går under kategorin sport eller rörelse. Är du helt ny på att använda en kamera som har fler inställningar är det bra om du provar dig fram. Du kan använda de färdiga inställningarna som finns och lära dig allt eftersom vad som blir bäst enligt dig.

Få folk att känna sig bekväma

Om du har i uppdrag att fånga ett events eller en fests deltagare så kan det kännas svårt att få folk att känna sig bekväma framför kameran. Vid eventens början kan du hålla dig i bakgrunden och fånga detaljer och ögonblicksbilder för att under kvällens gång ta bilder på deltagare. Men kom ihåg att alltid fråga innan du tar en bild på någon om de vill vara med. Håll dialogen öppen och var en del av eventet så kommer folk känna sig mer bekväma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *