Klä dig rätt på företagsfesten

Det är inte ovanligt att företag bjuder in till olika typer av fester. Det kan handla om midsommarfester, julbord eller fester för att fira en milstolpe i verksamheten. Syftet med festen är att kunna ha kul och umgås med varandra, men det är stora skillnader på att festa tillsammans med arbetskollegor och att festa med vänner och familj. När du ska på företagsfest kommer du bland annat att behöva tänka på vad du säger, vilka samtalsämnen du för och alkoholkonsumtionen. Utöver detta behöver du också tänka på hur du ska klä dig.

Ett bra intryck

På en företagsfest är du kanske förvisso omgiven av vänner, men det är inte dina privata vänner på samma sätt som kompisen du har kvar från skolåren. Här kan det även finnas kunder och samarbetspartners och det är något som du måste ta hänsyn till. Genom att välja rätt typ av kläder kan du inte bara göra ett riktigt bra första intryck, utan du kan även se till att avspegla företaget på ett professionellt och sofistikerat sätt. På hemsidan NA-KD kan du hitta mängder med snygga kläder som passar i alla olika tillfällen. Här hittar du mer eleganta plagg som passar till företagsfesten, men också fina klänningar till sommaren, kappor till vintern eller baskläder till en ordentlig vardagsgarderob.

Välja kläder till företagsfesten – Hur ska man tänka?

Det är precis lika vanligt att fundera på vad man ska ha på sig på företagsfesten som det är att fundera på vad man ska ha på sig en vanlig arbetsdag. Skillnaden är att du nu inte ska gå till jobbet för att sätta dig framför en dator, utan du ska dit på en tillställning och då gäller annat. Naturligtvis ska du kunna klä upp dig lite extra och använda dig av mycket glitter eller färg om du känner för det. Det är ju trots allt ändå en fest och det är troligtvis inte i kontorslandskapet som du kommer att befinna dig, men du ska inte heller gå på krogen. Anpassa således kläderna efter detta och välj inte något som är alldeles för naket eller vardagligt. Undvik även kläder med hål och fläckar.

Obs! Finns det en dresscode? Följ den!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *