Så fixar du dopfesten

Förr i tiden var en dopfest eller en namngivningsceremoni en ganska liten tillställning. Det har dock ändrats på senare år och allt fler väljer att ställa till med en större fest för släkt och vänner. Många tror det beror på den ökade rörligheten och att vi inte får lika många chanser att ses som förr i tiden. Beroende på hur många som kommer finns det knep man kan ta till för att dopfesten ska bli så lyckad som möjligt. Man bör till exempel anpassa sig efter hur många som kommer på festen, hur många barn som ska delta samt vilken typ av lokal festen ska hållas i.

Få människor att mingla

Om man ska ha en större dopfest är det stor chans att många av gästerna inte har träffats tidigare. Då kan det vara en god idé att hitta på någon aktivitet eller få folk att mingla runt lite. En annan idé är att använda sig av bordsplacering så gästerna får chansen att stifta nya bekantskaper. Om det är flera barn med på dopet är det också en fördel att ha ett separat barnbord med mat som är anpassad efter barnen. Det brukar bli lugnare både för föräldrarna och barnen själva.

Vad ska man önska sig i doppresent?

Det där med doppresenter kan vara lite krångligt. Oftast brukar de som står närmaste barnen, alltså gudmor och gudfar, ge lite dyrare presenter i form av smycken eller liknande. Andra gäster kan ge något som är användbart för barnen i form av kläder eller leksaker. Om du behöver inspiration på vad du kan önska dig i doppresent kan du kika in på partytajm.se som har en massa presenter både för flickor och pojkar. Här finns allt från enklare kläder och minnesboxar till sparbössor och leksaker. Om någon gäst frågar kan man rekommendera att de kikar in på deras hemsida.

Låt gästerna skriva i en gästbok

Att lägga fram en gästbok som alla gäster kan skriva i är en riktig klassiker som fortfarande fungerar. Det är ett roligt minne som ditt barn kan bära med sig längre fram i livet. Här kan alla gäster skriva en liten hälsning till barnet och bara tacka för en härlig fest. Idag kan man specialbeställa böcker med ett motiv av ditt barn om du skulle önska. Det gör boken lite roligare och personligare, vilket alltid brukar uppskattas. Ställ den på ett synligt ställe så inga gäster missar den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *