Kan en fest vara bästa stället för en dejt?

På den här bloggen har du tidigare kunnat läsa om att det blir mer och mer ovanligt att vi hittar en partner på en fest eller ute på krogen. I det här inlägget tänkte jag istället kort utforska festen som en tänkbar aktivitet för första dejten. Klicka här för dejting (där kan du jämföra olika dejtingsidor). Sedan kan du läsa vidare här om fördelar och nackdelar med att dejta på fest.

Fest på första dejten är kontroversiellt

Att gå på fest på första dejten är någonting många avråder från – mest kanske för att alkohol brukar ingå på fester. Frågan är varför? Med tanke på hur hög potential fester har borde de kanske i alla fall vara en del av funderingarna när du och din kommande dejt planerar vad ni ska göra första gången ni träffas. Om du har möjligheten att bjuda dejten på en fest med dina vänner kan hen se hur många vänner du har. I många fall kan dina vänner fungera som ”wing men”, det vill säga att de boostar dina chanser att dejten ska gå bra. Dessutom, om din första dejt går med på att gå på en fest du bjuder hen till, då vet du att det är en person som inte backar i första taget.

Om det är din dejt som har en fest att bjuda på, så får du se helt andra sidor av dejten än vad du skulle om ni satt på en restaurang på tu man hand. Du får se hur hen fungerar i ett socialt sammanhang tillsammans med hens vänner.

Med det sagt, om det är en första dejt kanske ni inte ska ses först på festen (om det inte är så att er första dejt är en fest ni båda två redan råkar befinna er på). Där funkar det nog bäst att träffas på någon neutral plats, fika tillsammans eller ta en öl – känna på läget och om ni ”connectar”. Om ni gör det kan ni gå vidare till festen, samtidigt som ni lagt grunden till vad som förhoppningsvis blir en kanonkväll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *