Halloween och andra temafester

Att bjuda in till en temafest är ett perfekt sätt att antingen högtidlighålla en speciell högtid, eller att skapa en känsla av gemenskap om du har många gäster där inte alla känner varandra. Dina gäster kommer automatiskt ha något att prata om, och när alla är utklädda kommer du märka att isen snabbt bryts så att ni kan gå direkt på att ha roligt tillsammans.

Halloween

Halloween har snabbt blivit en svensk högtid. För inte alltför länge sen var det ingenting som firades alls, men idag har vi fullt ut tagit till oss denna läskiga festlighet. Den har visat sig gå alldeles utmärkt att kombinera med vanligt alla helgona-firande; vi kan uppmärksamma våra döda med ljus och stillhet ena dagen och klä ut oss till skelett andra. Halloween är en fest som kan ordnas för både vuxna och barn. Det går bra att ta ut svängarna med smink och egengjorda dräkter ordentligt för den som vill. Den som vill hålla det enklare kan köpa halloweendräkter och helt färdiga outfits. Det finns heller inget som hindrar dig från att använda din halloweendräkt på någon annan typ av maskerad.

Födelsedagskalas med tema

Att ha ett tema är som sagt ett sätt att bryta isen. Det kan vara så enkelt som att sätta en dresscode i form av att alla ska ha hatt. Vissa kommer tycka att det är kul, andra kommer tycka det är töntigt. Oavsett så kommer de ha något att prata om. Eftersom nästan ingen passar i hatt så är det dessutom ett sätt att ta ner alla till samma nivå. En hatt kostar heller inte särskilt mycket.

Ett annat populärt tema är art deco och the roaring 20:s. Gå all in på champagnedrinkar, spets och swingdans. Den självklara inspirationen är filmen the Great Gatsby med Leonardo Di Caprio i huvudrollen. Om du vill slå på stort så ser du till att hyra in en Rolls Royce eller en limousine som hämtar gästerna och kör dem till festen. Det kanske kostar en slant, men du kan vara säker på att du verkligen sätter stämningen redan från start och att de du bjudit kommer ha något att prata om i många år efteråt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *