Bjud in till virtuell fest

Festlivet är en av de mest drabbade sociala funktionerna genom hela coronapandemin och det har slagit hårt mot såväl restauranger och barer som privatpersoner. Att hålla distansen är dock enormt viktigt och många länder i världen har valt att genomför regelrätta nedstängningar för att förhindra spridandet. Tack vare internet är dock inte allt hopp om att få partaja ute, och här kan du läsa om hur du kan ta klubben till hemmet eller till och med ordna en egen, virtuell fest.

För att börja med det sistnämnda är det viktigt att göra din onlinefest så nära en fysisk fest som möjligt. Börja med att skicka ut en snygg inbjudan via Invajt där du ger festen ett namn eller ett tema, tid och via vilken länk eller app festen ska ske, vilka som är inbjudna och när du vill ha svar. Fortsätt sedan med de rent fysiska förberedelserna.

Mat och dryck

För att festen ska bli lyckad är det viktigt att bjuda på både mat och dryck och det kan organiseras på olika vis. Ett alternativ är att skicka leveranser till varje gäst där det till exempel ingår en flaska vin, en maträtt och något sött till efterrätt. Se till att stötta en lokal restaurang eller ett café genom att bjuda vännerna på pizza och öl eller en riktigt god tårtbit för hämtning eller hemleverans. Du kan också ordna med maten själv genom att till exempel laga en stor lasagne eller gryta, baka en härlig kladdkaka och sedan ta dig runt till varje vän med ett litet paket godsaker inför festen.

Musik och underhållning

En bra fest kräver musik och underhållning för att alla ska komma in i rätt stämning. Du kan gör en egen spellista som vännerna sedan kan streama hemma eller låta alla logga in på direktsända klubbevents eller musikvideokanaler. Ska festen vara lite lugnare kan du istället ordna kul frågetävlingar eller skriva ner ett antal samtalsämnen som alla kan engagera sig i. Ni kan till och med sätta på en film tillsammans och kommentera det ni ser under handlingens gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *