Dryck till festen eller eventet

Att anordna ett event eller en fest är kul, men alltid lite stressigt. Det är mycket att tänka på, inte minst när det kommer till mat och dryck. Många tycker att det är svårt att beräkna hur mycket som går åt per person samt hur frikostigt det bör vara. För att inte tala om vilken sorts dryck som passar bäst till maten. Här får du lite hjälp på traven med några smarta tips kring dryck för event och fester.

Bubbel är alltid en bra idé

Ett glas mousserande vin passar vid alla typer av event och fester. Få saker höjer stämningen så mycket som ett gott glas vin med bubblor i. Champagne är såklart det mest klassiska mousserande vinet och även det som de allra flesta associerar med högtider och firande. Det är även det dyraste mousserande vinet, vilket gör att många festanordnare tvekar att inkludera denna dryck. Hos Vinoteket.se hittar du massor av prisvärda mousserande viner från olika länder. Du kan välja mellan klassiska champagneflaskor såväl som mer plånboksvänliga proseccoviner och cava. Gästerna kommer garanterat att uppskatta ett glass gott bubbel, oavsett vilket land de kommer ifrån. Det är vanligt att servera ett glas som fördrink, men kom ihåg att alltid ha några flaskor extra eftersom vissa tar mer än planerat och spill kan förekomma. En vanlig champagneflaska innehåller 75 centiliter vin, vilket räcker till cirka 7-8 glas.

Variation till buffématen

Många fester och event har buffémat, vilket gör det lite klurigt att välja vin. Det finns nämligen få viner som passar med alla rätter på buffén. Därför kan det vara en bra idé att välja ett rött, vitt och ett rosévin så att alla gäster kan välja den vinsort som de gillar bäst. Det kan även vara bra att inkludera öl som ett dryckesalternativ om du serverar buffé. Sist men inte minst är det viktigt att ha ett gott alkoholfritt alternativ. Det är många som inte dricker alkohol, framför allt om det är ett jobbevent, och dessa gäster måste såklart ha ett gott dryckesalternativ. En god alkoholfri cider är ofta uppskattat.

Fri bar eller inte?

Att ha en öppen eller fri bar, det vill säga en bar gästerna får dricka hur mycket de vill ur utan att betala, är en fråga som många festanordnare grubblar över. En fri bar är generöst, men det kan snabbt bli en stor budgetpost. Ett alternativ är att bjuda på dryck till maten och därefter ha en bar till självkostnadspris.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *