Vilken doppresent ska man välja?

Det här med att välja doppresent kan vara lite klurigt. Givetvis är det tanken som räknas och vilken present som helst är därför lika glädjande för mottagaren. Ändå är det just tanken bakom dopgåvan som gör valet så speciellt. För presenten är ett minne barnet kommer bära med sig genom livet.

Klassiska doppresenter

Klassiska doppresenter i stil med fotoram och sparbössa i silver är fortfarande populära gåvor. För att ge de klassiska dopgåvorna en mer personlig touch kan man gravera barnets födelseuppgifter, såsom datum, längd och vikt, på dem. Men om du vill ge något eget kan du i stället kika närmare på en personlig födelsetavla, som vanligen föreställer ett barn i dopbarnets exakta storlek vid födseln.

Personliga presenter

De personliga födelsetavlorna är tänkta att representera barnet i verklig skala 1:1, vilket gör presenten ännu mer träffande. Dessutom står barnets namn, födelsedatum, längd och vikt på tavlan, så trots att barnmotivet är mer av en symbol för det faktiska barnet kan ingen ta miste på vem den nyfödda bebisen föreställer. En sådan här doppresent har blivit väldigt uppskattad runt om i Sverige.

Handgjorda doppresenter

Handgjorda doppresenter är ett annat exempel på personliga gåvor. De blir personliga eftersom de anpassas efter mottagaren och avspeglar vem givaren är. Virkade babyfiltar och gosedjur är alltid lika uppskattade gåvor, med tanke på den stora nytta de fyller. Babyfilten kan ju börja användas på direkten och som bonus är det inte alla som kan virka barnsaker att ge bort i present. Använd helt enkelt dina egna fantastiska förmågor för att skapa något unikt.

Böcker som dopgåva

Böcker blir underbara dopgåvor och du måste inte nödvändigtvis ge barnböcker i present. Som vuxen kan du nämligen ge bebisen en boksamling bestående av dina egna favoritböcker, alternativt en samling böcker som innehåller klokheter för livet. Om du ändå vill ge en barnbok finns många fina exempel på samlingsvolymer med exempelvis Astrid Lindgrens eller Jan Lööfs berättelser.

Smycken i present

Även smycken är ganska klassiska doppresenter, i synnerhet dopsmyckena som har personlig gravyr och/eller som föreställer ett hjärta. Det här är något som många äldre släktingar ger, då smycken blir minnessaker och är lite rejälare presenter pengamässigt. Att ge ett halsband eller armband med barnets månadssten är exempel på ett smycke du kan ge, och just månadsstenar ligger för tillfället i tiden.

Det här var förslag på doppresenter du kan ge. Hoppas du hittar presenten med stort p, vare sig det blir en personlig födelsetavla eller en samlingsvolym med barnberättelser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *