Världens största sminkevent – Cosmoprof Worldwide

Vilket är världens största sminkevent och var går det av stapeln? Det är Cosmoprof Worldwide som varje år arrangeras i den italienska staden Bologna, ett event som årligen lockar tusentals besökare.

Cosmoprofs årliga event brukar vara indelat i tre olika faser. Dag ett brukar handla om hela den kosmetiska industrin och introducerar nya grepp och innovationer inom allt från framställning till logistikkedjor. Eventets andra dag kretsar vanligtvis kring parfym och kosmetika där kvalitetsmärken som Max Factor och andra ställer ut. Under Cosmoprofs tredje dag riktas allt fokus mot återförsäljare, det vill säga allt från frisör- och nagelsalonger till span och hotell.

2020 års Cosmoprof Worldwide arrangeras mellan 5-18 oktober 2020. Till skillnad från tidigare år blir det dock en virtuell tillställning det här året. Anledningen till det är förstås att coronaviruset fortsatt utgör ett hinder för stora folksamlingar. Årets upplaga markerar för övrigt den 53:e gången i ordningen.

För dig som är intresserad av smink och andra skönhetsprodukter är Cosmoprof Worldwide definitivt ett event som du ska hålla koll på. Det är här stora som små tillverkare av skönhetsprodukter introducerar produkter som kanske inte kommer ut på marknaden förrän om flera år. Om du vill vara först med att känna till det allra senaste från skönhetsvärlden så är det därför det här eventet du ska rikta blickarna mot.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *