Ordna catering

På en fest eller på ett event är det klokt att ha något att bjuda gästerna på. Beroende på tillställningens typ kan det vara lite snacks eller rejält med mat. Catering är ett bra sätt att lösa matfrågan.

Olika typer av catering

Det finns faktiskt flera olika typer av catering och man kan finna något som alla gillar. Till en fest på sommaren kan en planka med kallskuret vara bra, på vintern kanske varma rätter passar bättre. Man bör också ha lite koll på vad som sker på eventet. Kommer det finnas mycket tid att sitta ner och äta på, eller kommer man mest att gå runt? På en konsert är det sällan personer står i publiken och äter en större portion mat, men på en midsommarfest är maten desto viktigare.

Fördelar med catering till festen eller eventet

Catering har en hel del fördelar. Det kostar förvisso lite mer än att göra maten på egen hand men det är väl värt pengarna när man ser till fördelarna. En av de största fördelarna är att man slipper lägga tid på maten. Man behöver inte heller oroa sig för förvaring, nedkylning eller varmhållning av mat eftersom att cateringföretaget sköter allt sånt.

En annan fördel är att man ofta kan specialbeställa laktosfria, glutenfria och veganska rätter till catering. Om man inte är van vid sådan matlagning annars kan matlagningen ta mer tid om man beslutar sig för att göra allt på egen hand.

Med catering vet man dessutom att maten levereras i tid och att den är färdig att avnjuta.